“Mick Schumacher zou zonder de hulp van Ferrari niet in de F1 geraakt zijn”

Volgens voormalig F1-rijder Jean Alesi moet je tegenwoordig al een miljardair zijn die een team kan kopen als je een jonge rijder in de Formule 1 wil krijgen.


Giuliano Alesi, zoon van voormalig Ferrari-rijder Jean Alesi, kreeg een tijdje geleden te horen dat er voor hem geen plaats meer was bij de ‘Ferrari Driver Academy.’ Als afscheidscadeau mocht de jonge Fransman afgelopen week een Ferrari-bolide uit het jaar 2018 aan de tand voelen.

Sinds 2019 was hij aan de slag in de Formule 2 maar vanaf volgend jaar zal hij te bewonderen zijn in Japan om de simpele reden dat, ondanks de inspanningen van zijn vader, het financiële plaatje niet rond raakt voor een bijkomend seizoen in de F2.

Jean Alesi laat in een interview weten dat het tegenwoordig bijna onmogelijk is om een jonge rijder in de Formule 1 te krijgen, tenzij je een miljardair bent.

“Hij zal bijna elk weekend racen in Japan, dat is in Europa niet meer mogelijk tenzij je daar veel geld voor op tafel legt,” aldus Alesi Senior tegenover ‘Gazzetta dello Sport.’

“Tegenwoordig moet je een miljardair zijn die een team kan kopen, anders kom je uiteindelijk niet in de Formule 1 terecht. Alle zitjes zijn bezet door de rijders van Vasseur en Wolff.”

Hij geeft wel aan dat Ferrari jongeren de kans kan geven om via haar ‘Ferrari Driver Academy’ naar de F1 te loodsen, zoals bijvoorbeeld Mick Schumacher. Al vertelt Alesi er bij dat hij ook niet gelooft dat Schumacher het tot de F1 zou geschopt hebben zonder de steun van de Scuderia.

“Gelukkig is er Ferrari, dat motoren levert aan andere teams en op die manier ook wel rijders kan lanceren. Mick Schumacher heeft zijn zitje in de F1 te danken aan zijn titel in de F2 maar zonder de steun die hij krijgt vanuit Maranello zou het ook niet mogelijk zijn geweest.”

Het is niet de eerste keer dat Alesi zich uitlaat over de autosportwereld en de financiële eisen die daarbij horen. Volgens de Fransman heeft het nog weinig te maken met de verdiensten van de rijders zelf maar meer met de middelen die ze achter de hand hebben.

“Als je kijkt naar ons deel van Europa is dat helemaal geen meritocratie,” aldus Alesi in een ander interview. “Je moet gewoon maar betalen en betalen.”

“Volgens mij is dat ongelooflijk, dit is de enige sport ter wereld waarin je zelf moet betalen om je te bewijzen. Dan lijkt het me in Japan veel eerlijker.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022