“Het zweet loopt door de bilnaad bij Valtteri Bottas”

Volgens Robert Doornbos bevindt Valtteri Bottas zich bij het Mercedes F1 team in een zeer moeilijke situatie, eentje waarin hij op ieder moment de laan kan uitgestuurd worden.


Valtteri Bottas maakte in 2017 enigszins verrassend de overstap van Williams naar Mercedes. De Fin werd de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton nadat Nico Rosberg na het behalen van de wereldtitel de F1 voor bekeken hield.

Bottas mag dan wel de ambitie gehad hebben om met Hamilton de strijd aan te gaan, die strijd kwam er de voorbije drie seizoenen nooit echt en er zou al veel moeten gebeuren om er voor te zorgen dat dit in 2020 wel het geval zou zijn.

Op de Fin kleeft dan ook overduidelijk een nummer 2-status, ook al weigert Bottas nog steeds dat zelf te geloven. Mooie praatjes voorafgaand aan een nieuw seizoen, Bottas 2.0 enzovoort, maar feit is en blijft dat de Fin die zo enorm van koffie houdt nooit Hamilton echt weet te bedreigen voor de titel.

Volgens voormalig F1-piloot Robert Doornbos is het dan ook duidelijk, Bottas moet vrezen voor zijn zitje.

“Het zweet loopt door zijn bilnaad”, aldus Doornbos tijdens het ‘Formule 1 Café’ op ‘Ziggo Sport’. “Hij is natuurlijk de eerste die de schop krijgt van Mercedes.”

Volgens Doornbos moet Bottas rekening houden met Mercedes-protegé George Russell die momenteel voor Williams rijdt. Daarnaast is er uiteraard ook nog Sebastian Vettel waarmee er eventueel rekening dient gehouden te worden.

“Ik denk dat Lewis Hamilton heel veel te vertellen heeft over wie zijn teamgenoot gaat worden. Rust in het team is natuurlijk super belangrijk,” zei Doornbos, die tegelijkertijd ook denkt dat Hamilton niet bang is van Vettel als teamgenoot.

“Als Daimler wil dat er een Duitser in die wagen komt, dan komt die er. Maar Hamilton zal zich daar niet zo druk om maken, want hij weet dat hij Vettel kan verslaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}