Valtteri Bottas als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen?

Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas is overduidelijk alle mogelijkheden voor volgend jaar aan het aftoetsen. Na het Renault F1 team te hebben benaderd zou ook Red Bull Racing gecontacteerd zijn.


Na het aangekondigd vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari beweegt er overduidelijk wat in de Formule 1. De Duitser zal volgend jaar bij Ferrari vervangen worden door Carlos Sainz, die op zijn beurt dan weer bij McLaren zal vervangen worden door Daniel Ricciardo.

Resultaat: een leeg racezitje bij het Renault F1 team en Sebastian Vettel waarvan het raden is of hij de Formule 1 zal verlaten of alsnog de overstap zal maken naar een ander F1-team.

Volgens ingewijden zou de Duitser alleen een topzitje overwegen en dat betekent dan sowieso dat eigenlijk enkel Mercedes nog in aanmerking komt. Bij Red Bull hebben ze reeds te kennen gegeven dat ze geen plaats voor Vettel hebben.

Vettel dan naar Mercedes? Dat zou dan weer betekenen dat Valtteri Bottas waarschijnlijk plaats moet maken want dat Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes verlengt lijkt bijna een zekerheid.

Bottas voelt blijkbaar de bui al hangen of is op zijn minst al een plan B aan het uittekenen. Didier Coton, de manager van Bottas, zou immers niet alleen al met Cyril Abiteboul van Renault gesproken hebben, volgens ‘F1 insider’ zou Coton ook al Christian Horner van Red Bull Racing benaderd hebben.

Dat Max Verstappen ook in 2021 voor Red Bull Racing zal rijden is een zekerheid maar het contract van Alex Albon loopt eind dit seizoen af en blijkbaar richt Bottas zijn pijlen daar dan ook op.

Wij kunnen het ons moeilijk inbeelden dat Red Bull Alex Albon na het schitterend F1-debuut van vorig jaar aan de kant zou schuiven. In het entourage van Bottas wil men duidelijk overal een voet tussen de deur steken, zelfs als dat zou betekenen dat Bottas teamgenoot van Max Verstappen moet worden en duidelijk een nummer 2-status zou krijgen.

Het mag duidelijk zijn, het zogenaamde ‘Silly Season’ in de Formule 1 draait dit jaar op volle snelheid en dat hebben we aan één man te danken: Sebastian Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}