Hockenheim hoopt ook in 2019 op de F1-kalender te staan

In Hockenheim hopen ze ook volgend jaar de Formule 1 te mogen begroeten. De succesvolle editie van de GP van Duitsland van dit jaar heeft het geloof doen groeien dat ze ook volgend jaar van de partij kunnen zijn.

Een bericht gedeeld door Klaus (@klaus1404) op


Sinds de hoogdagen van Michael Schumacher heeft de GP van Duitsland het moeilijk gehad om te overleven. Ondanks de successen van Sebastian Vettel en Mercedes bleken de Duitsers niet meer warm te lopen voor de Formule 1.

Tussen 2008 en 2013 werd de GP van Duitsland alternerend georganiseerd op de Nürburgring en in Hockenheim maar sinds 2014 is het een tweejaarlijks event geworden ten gevolge de penibele financiële situatie waarin de Nürburgring zich bevindt.

Dit jaar was de race in Hockenheim een onverhoopt succes en konden ze rekenen op 71 000 bezoekers, dat is zo’n twintig procent meer dan het gemiddeld aantal toeschouwers van de laatste vijf edities. Dat smaakt blijkbaar naar meer want de onderhandelingen lopen om ook in 2019 de GP van Duitsland in Hockenheim te organiseren.

“Het is logisch dat we aan het onderhandelen zijn,” aldus Hockenheim-baas Georg Seiler tegen ‘Autosport.’ “We hebben de Formule 1 nooit afgeschreven, we willen de Formule 1.”

De kansen dat de GP van Duitsland ook volgend jaar op de kalender zal staan zijn aanzienlijk gestegen nadat bekend werd dat er in 2019 geen race in Miami zal gereden worden. Ook de onderhandelingen over een nieuwe race in Vietnam zijn in de koelkast beland.

“Het is niet enkel onze bedoeling om een race te organiseren omdat er nu toevallig plaats is op de kalender, we willen een oplossing voor de lange termijn.”

Sean Bratches, commercieel directeur van de F1, vertelde aan Reuters tijdens de laatste GP van Duitsland dat ze nog steeds graag een race willen in Duitsland. Hij vermeldde er wel bij dat races in Oostenrijk, Groot-Brittannië en Duitsland speciale gevallen zijn omdat ze geen staatssteun ontvangen.

De Minister van transport Scheurer was aanwezig tijdens de gesprekken maar enkel om de organisatie symbolisch te steunen, er is geen budget vrijgemaakt om de race financieel te ruggesteunen.

“We zijn nog niet klaar om groen licht te geven voor Duitsland in 2019,” aldus Bratches. “Iedereen wil tot een overeenkomst komen en er zijn verschillende locaties in dit prachtige land.”

Met die andere locaties bedoelt de Amerikaan onder andere de Nürburgring maar zoals eerder al vermeld staan ze daar financieel niet sterk genoeg. Andere mogelijkheid zou Oschersleben of de Lausitzring kunnen zijn maar zij staan niet echt op de A-lijst van de Formule 1, net als de Sachsenring omdat ze daar hun boontjes meer te week leggen bij de MotoGP.

Hockenheim lijkt dus de sterkste kandidaat om de GP van Duitsland 2019 te organiseren.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen