Force India gaat meteen voor nieuwe upgrades

Bij Force India blijven ze niet bij de pakken zitten. Nadat gisteren bekend werd dat Lawrence Stroll het team zou overnemen laat COO Otmar Szafnauer vandaag weten dat ze meteen belangrijke upgrades zullen doorvoeren.


Nadat het team onder curatele stond sinds de GP van Hongarije werd gisteren een overnemer gevonden in de persoon van Lawrence Stroll. Daardoor zijn de rekeningen van de renstal weer vrijgegeven en willen ze meteen in actie schieten en beginnen te werken aan levensnoodzakelijke updates om het huidige seizoen tot een goed einde te brengen.

Szafnauer vertelt tegen ‘motorsport’ dat hij hoopt dat die er al zullen zijn tegen de GP van België maar geeft toe dat het al kort dag is en dat Monza wellicht een realistischere datum is.

“Er zijn een aantal onderdelen die on hold geplaatst zijn en ik weet niet hoe ver de leveranciers zullen geraken want ze werken niet tijdens de zomerstop. Dus hebben we alleen een paar dagen voor Spa maar als het dan niet lukt zal het voor Monza zijn.”

Het team krijgt meteen al wat fondsen ter beschikking en binnen twee of drie weken volgt er nog meer. Eens het team helemaal uit curatele is kan het ook weer verder werken aan de bolide voor 2019.

Op dit moment is de vierde plaats van het constructeurskampioenschap nog binnen bereik, ze tellen zeven punten achterstand op Haas en drieëntwintig stuks op Renault.

“We hebben zeker en vast nog geld nodig want anders zal het niet goed komen,” gaat Szafnauer verder. “We moeten onze leveranciers betalen en we hebben nieuwe materialen nodig voor upgrades en de auto van volgend jaar.”

“Nu zijn we druk bezig met de bouw van de auto voor volgend jaar, zonder geld hadden we dat nooit kunnen doen. Het is noodzakelijk en het had niet op een beter tijdstip kunnen komen,” besluit Szafnauer.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen