Hockenheimring in gesprek over plaats op nieuwe F1-kalender 2020

De kans bestaat dat we dit jaar alsnog een GP van Duitsland op de herziene F1-kalender krijgen. De Hockenheimring is immers in gesprek met de F1 om eventueel een race zonder publiek te organiseren.


Na de berichtgeving in de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ dat de Hockenheimring een gooi zou doen naar een plaats op de nieuwe F1-kalender werd circuitdirecteur Jorn Teske overspoeld met media-aanvragen. Tegenover het eveneens Duitse ‘Motorsport-Total’ liet Teske verstaan dat er wel degelijk onderhandelingen bezig zijn met de F1.

“Ik kan bevestigen dat we in gesprek zijn,” aldus Teske, die een terugkeer van de Hockenheimring op de F1-kalender dus niet uitsluit.

Duitsland viel in 2020 van de F1-kalender omdat de Hockenheimring het financieel plaatje voor het organiseren van een F1-race steeds moeilijker rond krijgt. In 2019 was er desondanks toch een F1-race omdat Mercedes haar 125-jarige aanwezigheid in de motorsport vierde en de organisatievergoeding voor een GP van Duitsland op de Hockenheimring betaalde.

Nu de Formule 1 door het coronavirus een nieuwe F1-kalender in elkaar moet zien te puzzelen komt opeens de Hockenheimring terug in beeld.

“We zijn bij momenten in contact met de collega’s van de Formule 1. Het is perfect normaal dat je na zo’n jarenlange samenwerking elkaar contacteert om af te toetsen hoe alles ervoor staat.”

Daarbij zou er ook afgetoetst zijn of de Hockenheimring in staat is om eventueel een F1-race zonder publiek te organiseren.

“We hebben van gedachten gewisseld, maar niet over data, voorwaarden, constructies en dergelijke. Wat absoluut noodzakelijk is om zoiets serieus te onderzoeken, zover is het nog niet gekomen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}