Zak Brown daagt Ferrari uit: “Maak bekend wat jullie verzwijgen”

De geheime schikking tussen Ferrari en de FIA over de krachtbron van de Italianen in 2019 blijft de gemoederen bedaren. McLaren-baas Zak Brown daagt Ferrari-teambaas Mattia Binotto nu uit om alles bekend te maken.


Op de laatste testdag van de F1-wintertests in Barcelona raakte bekend dat de FIA en Ferrari een vertrouwelijke schikking hadden getroffen rond de 2019-motor van Ferrari. Over die motor deden heel wat speculaties en geruchten de ronde.

Zo zou Ferrari volgens de concurrentie vals gespeeld hebben maar in de mededeling van de FIA over de vertrouwelijke schikking staat dat dit omwille van de complexiteit zo goed als onmogelijk te bewijzen was. Desondanks hebben Ferrari en de FIA echter wel een vertrouwelijke schikking getroffen en dat voedde de achterdocht bij de andere teams uiteraard.

Er werd nog wat over en weer geschreven tussen de FIA en de teams die niet met een Ferrari-motor rijden maar dat draaide uiteindleijk op niets uit. Ook een geplande actie in Australië viel door de afgelasting van de race in het water en het verhaal rond de 2019-motor van Ferrari leek een stille dood te sterven.

Tot nu want McLaren-baas Zak Brown daagt Ferrari-baas Mattia Binotto uit om alsnog de details van de vertrouwelijke schikking bekend te maken.

“Ik ben helemaal voor ‘morele verplichtingen’,” aldus Zak Brown tijdens een teleconferentie met verschillende media.

“Het zou dan ook geweldig zijn indien Mattia met ons de details van de geheime deal over de vermeende inbreuk met hun motor zou delen, net zoals de FIA dat ook voorstelde.”

“Als we toch volop bezig zijn met ethiek en transparantie, denk ik dat dit een goed punt en een goed moment zou zijn.”

Eerder had FIA-baas Jean Todt reeds gezegd dat de FIA graag de details over de geheime schikking zou delen maar dat ze dit enkel mogen indien Ferrari daarvoor toestemming geeft.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023