Organisatie GP van België: “Bild is slecht geïnformeerd, wij werken verder aan F1-race”

Op het circuit van Spa-Francorchamps houden ze er voorlopig nog steeds rekening mee dat een F1-race later dit jaar kan doorgaan.


Gisteren kwam het Duitse ‘Bild’ plots met een F1-kalender waarop onder andere de GP van België ontbrak. De organisatie van de race op Spa-Francorchamps reageerde ondertussen echter op de geruchten dat er geen F1-race in België zou plaatsvinden.

“Bild heeft zich niet goed laten informeren”, aldus Vanessa Maes, algemeen directrice van organisator Spa Grand Prix, tegenover ‘Het Nieuwsblad’.

De persconferentie van de zogenaamde ‘Nationale Veiligheidsraad’ vorige week vrijdag bracht geen duidelijkheid over de organisatie van sportevenementen deze zomer. Voorlopig bestaat dan ook nog steeds de kans dat de GP van België zoals gepland eind augustus doorgaat, al zou dat dan waarschijnlijk zonder publiek zijn.

Ook bij Spa Grand Prix werken ze voorlopig in afwachting van bijkomende verduidelijking verder aan de eventuele organisatie van de F1-race. De ticketverkoop is ondertussen wel al stilgelegd.

“Sinds de laatste communicatie van de overheid is er concreet niets veranderd. We wachten af en werken intussen verder. Van de F1-directie kregen we geen deadline om een definitieve keuze te maken. Zij beseft dat elke organisator afhankelijk is van zijn regering.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}