“Tijdens een ingekort F1-seizoen heb je geen ‘joker’ meer”

Volgens Renault F1-piloot Esteban Ocon zal het voor de teams en rijders dit jaar belangrijker dan ooit zijn om alle races te finishen.


De Formule 1 is volop bezig met het samenstellen van een nieuwe F1-kalender. In tegenstelling tot de oorspronkelijke kalender van 22 races zal die slechts 15 tot 18 races tellen.

Het feit dat er heel wat minder races op de kalender zullen staan betekent dat het extreem belangrijk wordt om alle races te finishen en geen opgave te incasseren. Bij een lang seizoen kan je zoiets nog goedmaken maar dat is bij een sterk ingekort seizoen niet het geval.

“Je gaat geen ‘joker’ meer hebben, er is geen marge om eens niet te finishen,” vertelt Esteban Ocon tegenover ‘Sky Sports News’.

“Het gaat zeer belangrijk zijn om alle races te finishen en al de mogelijke punten te scoren, finishen wordt cruciaal.”

Ocon wil graag zoveel mogelijk races afwerken maar zelfs een serieus ingekort F1-seizoen zal volgens de Fransman voor een waardig F1-kampioen zorgen.

“Des te meer races we kunnen afwerken des te beter voor het kampioenschap,” aldus Ocon. “Maar ik ben het er mee eens dat als we tien goede races kunnen hebben, dat er dan ook een waardig kampioen zal zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print