Hoe Christian Horner van school spijbelde en Nigell Mansell en Ayrton Senna ontmoette …

Red Bull F1-teambaas Christian Horner vertelt op de officiële website van Red Bull Racing hoe hij als jonge scholier spijbelde om een F1-test op Silverstone te gaan bekijken.


In 1991 was Christian Horner nog een karter die zoals al zijn collega’s droomde van de Formule 1 en een maand voor de GP van Groot-Brittannië had hij weet van een bandentest op het legendarische circuit van Silverstone.

Hij trok zijn stoute schoenen aan en in plaats van naar school te rijden met zijn ‘Porsche lookalike VW Kever’ ging het richting Silverstone waar hij een onvergetelijke dag beleefde.

“Ik had nog niet zo lang mijn rijbewijs en ik had een imitatie-Porsche die eigenlijk gewoon een Volkswagen Kever was met een grote Porsche-spoiler en de uitlaten langszij,” begint Horner zijn verhaal.

“Goodyear was toen bandenleverancier voor de F1 en ongeveer een maand voor de GP van Groot-Brittannië zouden ze twee dagen gaan testen op Silverstone.”

“Ik was eerder al eens op Silverstone geweest en ik had er Johnny Herbert in een F3-bolide gezien en ook Eddie Irvine in een Formule Ford maar nu was het de eerste keer dat ik een F1-bolide rond het circuit zag gaan.”

“Ik zou dus een dag gaan spijbelen en in plaats van naar school te rijden ging het richting Silverstone. Ik slaagde erin om een gat in de omheining te vinden en ik geraakte zelfs tot in de pitstraat. Ik was zeker niet van plan om daar weg te gaan.”

Horner beleefde er een onvergetelijke dag want naast het feit dat hij tot in de pitstraat was geraakt slaagde hij er ook nog eens in om zijn held, Nigel Mansell, te ontmoeten.

“Ik slaagde erin om tot voor de garage van Williams te geraken. Zij hadden dat jaar een enorm snelle bolide gemaakt die Nigel Mansell aan het testen was, het was dan ook nog eens een auto van de hand van Adrian Newey.”

“Nigel nam dan ook nog eens zijn tijd en in de pitstraat liep ik nadien ook nog Ayrton Senna tegen het lijf. We stonden tegenover elkaar en hij merkte mijn jas op, die van een van de kartteams was waarvoor ik reed. Hij herkende de kartfabrikant en begon me te vragen naar de karting.”

“Ik wist die dag dus niet alleen mijn held, Nigel Mansell, te ontmoeten maar ik liep er ook nog dat andere icoon tegen het lijf, Ayrton Senna.”

“Toen ik huiswaarts reed in mijn kever was ik helemaal in de wolken. Het heeft me niet aan een goed rapport geholpen maar het was een geweldige dag.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner