Hoe rijk zijn de F1-teambazen?: Toto Wolff verslaat Christian Horner met grote voorsprong

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Heb je je altijd al afgevraagd hoe rijk de F1-teambazen zijn? Wel, dan hebben ze bij Forbes en de ‘Daily Mirror’ het antwoord voor jou want er werd onderzocht hoe rijk de F1-teambazen zijn.

Hoeveel de F1-piloten verdienen, daarover worden jaarlijks lijstjes gemaakt, maar wat verdienen de F1-teambazen of hoe rijk zijn ze? Daarover is veel minder geweten. Wel werd vorig jaar al duidelijk dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vorig jaar de groep van miljardairs vervoegde, zo liet Forbes vorig jaar althans weten.

En kijk, we zijn een jaar verder en de heer Toto Wolff lijkt bijzonder goed ‘geboerd’ te hebben want Toto Wolff zijn vermogen wordt ondertussen geschat op maar liefst 1,48 miljard euro. Aangezien Toto Wolff voor 33 procent eigenaar is van het Mercedes F1 team hangt zijn totaal vermogen in sterke mate af van de waarde van het Mercedes F1 team.

Aangezien de waarde van het Mercedes F1 team de voorbije jaren aanzienlijk is toegenomen, net als de overige F1-teams trouwens, steeg Toto Wolff zijn vermogen het voorbije jaar daardoor alleen al met meer dan 500 miljoen euro. Met zijn totaalvermogen van bijna 1,5 miljard euro heeft Toto Wolff volgens de ‘Daily Mirror’ een grote voorsprong op de tweede in de lijst: Christian Horner.

De Red Bull-teambaas zou ‘slechts’ een vermogen hebben van 46,7 miljoen euro en dat is toch wel een opmerkelijk laag cijfer, vooral omdat volgens de laatste geruchten Christian Horner een jaarlijks salaris van zo’n 10 miljoen dollar (9,25 miljoen euro) zou hebben. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je vermogen jaarlijks met datzelfde bedrag stijgt. Ook Christian Horner moet ‘leven’ en geeft geld uit …

Overzicht geschat vermogen F1-teambazen 2024:
1. Toto Wolff (Mercedes): 1,48 miljard euro
2. Christian Horner (Red Bull): 46,7 miljoen euro
3. Alessandro Alunni Bravi (Stake F1 team): 4,7 miljoen euro
4. James Vowles (Williams): 4,7 miljoen euro
5. Fred Vasseur (Ferrari): 2,9 miljoen euro
6. Andrea Stella (McLaren): 1,4 miljoen euro
7. Laurent Mekies (RB): 1,2 miljoen euro
8. Mike Krack (Aston Martin): 940 000 euro
9. Ayao Komatsu (Haas F1 team): 760 000 euro
10. Bruno Famin (Alpine): 585 000 euro