Max Verstappen blikt vooruit naar GP van Japan: “Klaar voor de strijd om de winst”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn uitvalbeurt tijdens de GP van Australië kijkt drievoudig F1-kampioen Max Verstappen er naar uit om in Japan revanche te nemen. Aan het circuit van Suzuka heeft Verstappen goede herinneringen want hij werd er in 2022 wereldkampioen.

“Suzuka is altijd een geweldig circuit om op te racen. Als team hebben we hier door de jaren heen veel bijzondere herinneringen gehad, waaronder het winnen van het constructeurskampioenschap van vorig jaar en het winnen van mijn tweede rijderskampioenschap in 2022,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

Wat de voorbije anderhalve week betreft heeft Verstappen na zijn frustrerende opgave in Australië vooral geprobeerd om zijn hoofd even leeg te maken.

“Het was fijn om er even tussenuit te zijn met familie en vrienden en altijd leuk om ook wat tijd in Tokio door te brengen. De laatste race, die in Melbourne, was pech en deze dingen gebeuren. Maar we hebben negen raceoverwinningen op rij behaald, wat een indrukwekkende prestatie is, dus we willen dit weekend nog sterker terugkomen.”

“Het team heeft alle vertrouwen in komend weekend op Suzuka: het is een iconisch circuit en het is altijd leuk om er te rijden. Het circuit heeft veel snelle bochten en een hoge bandenslijtage en we moeten ervoor zorgen dat we onze prestaties optimaliseren, vooral met de voorspelde regen voor dit weekend. Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen en ben klaar voor de strijd om de winst.”