Hoge olieprijs is geen probleen voor F1-teams

Het is de voorbije maanden niet uit het nieuws geweest, de stijgende olieprijzen. Iedereen wordt erdoor getroffen, overal wordt er gesproken over zuiniger omspringen met olie en brandstoffen, maar hoe zit het met de Formule 1. Staat de Formule 1 voor sommigen niet synoniem met het nutteloos verbranden van brandstof, enkel en alleen voor het plezier?

Toch probeert de Formule 1 om van zijn op dat vlak slecht imago van te geraken. Meer en meer is er aandacht voor het milieu, maar ook de kostenbesparingen zijn een heet hangijzer in de Formule 1. Zorgt de hoge olieprijs dan niet voor problemen bij de F1-teams?

Voorlopig alvast niet volgens de meeste teambazen. Bij Ferrari kan men voor het kostbaar goedje rekenen op Shell, één van de grootste sponsors van de Italiaanse renstal.

"Natuurlijk is het voor iedereen een probleem. Bij onze partner Shell loopt momenteel echter alles goed, en we staan op het punt om een nieuwe overeenkomst te bewerkstelligen. Wijzelf ondervinden maar zeer beperkt problemen. Wereldwijd zijn echter veel sectoren en mensen getroffen, en we kunnen enkel hopen dat wij niet getroffen worden," aldus Stefano Domenicali, teambaas bij Ferrari.

Vijay Mallya, teambaas van Force India, maakt zich evenmin zorgen over de stijgende olieprijs, toch alvast wat zijn F1-team betreft.

"Ik maak me eerder zorgen over de gevolgen van de stijgende olieprijs voor mijn luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines, dan dat ik me zorgen maak voor de gevolgen voor de Formule 1.

Christian Horner omschreef de gevolgen dan weer met enige humor: "Als ik zie hoe groot de jachten hier in de haven zijn, dan lijkt het me alsof de hoge olieprijs helemaal geen invloed heeft!"