Honda-baas geeft Ferrari en McLaren een veeg uit de pan

Honda Racing F1
Honda Racing F1

Na dit seizoen neemt Honda afscheid van de Formule 1 en de baas van de motorenafdeling, Yasuaki Asaki, blikt bij ‘Motorsport-Total’ terug op de voorbije zes jaar.

Vorig jaar maakten de Japanners bekend dat ze na zes seizoenen aan het einde van 2021 de Formule 1 zouden verlaten. In 2015 vierden ze hun terugkeer naar de Formule 1 als de legendarische combinatie McLaren-Honda maar dat leidde allerminst tot successen. Later vonden ze toch weer de weg naar de het hoogste schavot met als nieuwe partner Red Bull.

“Kort voordien stond ik op het punt om met pensioen te gaan maar toen kregen we de volle laag van McLaren,” aldus Asaki.

“Ik was bezorgd dat, als de dingen zo verder zouden gaan, Honda de sport zou verlaten zonder overwinning. Toen keek ik terug op mijn lange carrière als Honda-ingenieur en dacht ik: ‘Hoe heb ik het vroeger gedaan?’”

“Toen ik bij het team kwam streden en wonnen we tegen concurrenten als Porsche, BMW, Renault en Ferrari. Die gedachte heeft me zelfvertrouwen gegeven en stelde me in staat om de tegenslagen te overwinnen. Met de wissel naar Red Bull en Toro Rosso behaalden we weer overwinningen.”

“We zijn er eindelijk in geslaagd om weer te winnen,” gaat Asaki verder. “Het was geweldig om ook AlphaTauri te zien winnen want zij waren degenen die bij ons hebben aangeklopt om samen te werken toen we het bij McLaren niet meer zagen zitten.”

Als het over de al dan niet illegale motor van Ferrari gaat in 2019 antwoordt de Japanner met een kwinkslag: “Ik zal niet zeggen wie, maar was er toen geen team dat sjoemelde met de brandstoftoevoer?”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022