Tien dingen om naar uit te kijken tijdens het nieuwe F1-seizoen

Daimler Media
Daimler Media

De fans hebben er reikhalzend naar uitgekeken en binnenkort is het zover want het nieuwe F1-seizoen staat voor de deur. Maar wat hebben we nu precies om naar uit te kijken? F1journaal.be zet het voor u even op een rijtje.

Het debuut van Mick Schumacher
Negen jaar nadat zijn vader Michael Schumacher zijn helm aan de wilgen hing keert de legendarische naam terug op de startgrid. Zoonlief Mick zal bij Haas F1, als regerend F2-kampioen, zijn debuut maken op het hoogste niveau. Hij heeft zijn zitje verdiend door sterk te presteren in de opstapklasses door in 2018 Europees Kampioen F3 te worden en vorig jaar in zijn tweede jaar F2 met de titel aan de haal te gaan. Nu is het aan de jonge Duitser om zich in de F1 te bewijzen.

De terugkeer van Fernando Alonso
Fernando Alonso gaat na een pauze van twee jaar aan de slag bij het team waar hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd. Wat kan de ondertussen negenendertigjarige anno 2021 nog? Bij de Young Driver Test in Abu Dhabi aan het einde van vorig seizoen liet hij alleszins al de snelste tijd optekenen.

Wordt Lewis Hamilton voor de achtste keer wereldkampioen?
Vorig seizoen hees Lewis Hamilton zich met zeven wereldtitels op gelijke hoogte van Michael Schumacher en het doel voor dit jaar mag duidelijk zijn: alleen recordhouder worden met acht wereldtitels. De regels zijn dit seizoen nauwelijks gewijzigd en dus is Hamilton dan ook topfavoriet om zichzelf op te volgen.

Kan Red Bull de dominantie van Mercedes doorbreken?
Misschien kan Red Bull met een sterk presterende Max Verstappen de plannen van Mercedes en Lewis Hamilton wel dwarsbomen. Mercedes bleef ook in 2020 onaantastbaar maar in de tweede helft van het seizoen wist Red Bull met Max Verstappen af en toe de luis in de pels te zijn van de ‘Silberpfeile.’ Een sterk seizoenseinde met een overwinning in Abu Dhabi doet alvast het beste vermoeden en de komst van ervaren rot Sergio Perez kan het tij misschien doen keren.

Hoe goed is Ferrari?
De Scuderia beleefde een absoluut rampjaar in 2020 maar ze timmeren in Maranello naarstig aan de weg terug. Sebastian Vettel werd de wacht aangezegd door Carlos Sainz en Ferrari komt aan de start met een nieuwe power unit die het chronisch gebrek aan paardenkrachten moet oplossen.

Nieuwe races
COVID-19 schudde de kalender in 2020 helemaal door elkaar en er moest op zoek gegaan worden naar andere locaties en die kwamen er in de vorm van Imola, Portimao, Istanboel en Mugello. Dat leverde in een aantal gevallen mooie races op en ook dit jaar mogen we alvast Imola en Portimao terug begroeten. Als alles goed gaat zal ook dit jaar de GP van Nederland in Zandvoort doorgaan en krijgen we ook een race in Saudi-Arabië.

Het debuut van Yuki Tsunoda
Met Yuki Tsunoda staat er weer een Japanner op de startgrid en het zou al te gemakkelijk zijn om te stellen dat hij alleen maar zijn zitje bij Alpha Tauri te danken heeft aan de steun van Honda. De kleine Japanner eindigde vorig jaar derde in het F2-kampioenschap en heeft al meerder malen laten zien uit het juiste race hout gesneden te zijn.

Het nieuwe leven van Sebastian Vettel
Na zes seizoenen was de liefde over tussen Vettel en Ferrari en dat laatste seizoen bij de Scuderia was er een om snel te vergeten. De geruchten werden steeds sterker dat de viervoudige wereldkampioen zou stoppen aan het einde van 2020 maar hij gaat komend seizoen een nieuw avontuur aan met het nieuwe Aston Martin, het vroeger Racing Point. Kan Vettel zijn carrière opnieuw lanceren met Aston Martin? De toekomst zal het uitwijzen. 

Het budgetplafond
Het budgetplafond moet er voor zorgen dat de kloof tussen de topteams en het middenveld kleiner wordt. Teams mogen vanaf 2021 ‘slechts’ 145 miljoen dollar per jaar uitgeven en dat zal de volgende twee seizoenen nog verder worden afgebouwd. 

Het duo Ricciardo – Norris
Met Daniel Ricciardo en Lando Norris heeft McLaren een rijdersduo dat alvast sterk zal scoren in de populariteitspolls want beide heerschappen zijn altijd te vinden voor een grap en een grol. Maar ze hebben meer in hun mars dan dat, beide rijders hebben een sterk 2020 achter de rug en McLaren heeft vanaf dit jaar de Mercedes power unit ter beschikking. Een veelbelovende combinatie als u het ons vraagt.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022