Honda belooft McLaren krachtigere motor

Honda is er van overtuigd dat het mee kan helpen om het McLaren F1 team tijdens de tweede seizoenshelft de nodige stappen vooruit te laten zetten.

De Japanners zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van haar F1-motor. Die is momenteel immers nog niet betrouwbaar en krachtig genoeg. Honda is er echter van overtuigd dat de ontwikkelingen die het klaar zal hebben tijdens de tweede seizoenshelft voor heel wat progressie zullen zorgen. Daar moet McLaren dan van kunnen profiteren.

“We hebben nog zeven tokens ter beschikking en we zullen die dan ook gebruiken tijdens de tweede helft van het seizoen, na de zomerbreak,” zei Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, tegenover Motorsport.com “We zullen heel wat onderdelen vervangen om zo het aantal pk’s te verhogen en om een vruchtbaar en goed werkend systeem te hebben. Ik denk dan ook dat we de anderen kunnen inhalen dit seizoen.”

“Dat is het doel dat we reeds aan het team meegedeeld hebben. Beide rijders weten wat onze plannen zijn en hebben er alle vertrouwen in.”

Bij Honda focussen ze zich vooral op de interne verbrandingsmotor (ICE), aangezien het daarvan de efficiëntie wil verhogen, waardoor ook de motorkracht omhoog gaat.

“De verbranding is zeer belangrijk om motorkracht te genereren,” aldus Arai. “Het ontwerp van de verbrandingskamer aanpassen is dan ook erg belangrijk om een betere verbranding te creëren.”

“Het is vooral de ICE, maar ook zaken zoals de MGU-K en MGU-H, alsook de turbolader zijn zaken waaraan we moeten werken om meer paardenkracht te genereren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer