“Iedereen vindt Kimi Raikkonen een ‘iceman’ maar dat is hij niet”

Kimi Raikkonen komt hoe langer hoe meer onder druk te staan en dat is te merken aan de Fin, zo vindt althans Felipe Massa.

De Braziliaan, die zelf jarenlang voor Ferrari heeft gereden, weet hoe het er aan toegaat bij Ferrari. Wat van jou als rijder verwacht wordt. Volgens Massa is het ook meer dan simpelweg in de Ferrari stappen en rijden.

Massa begrijpt dan ook dat Raikkonen momenteel onder druk staat en dat dit geen leuke situatie is.

“Het is niet leuk om je in die positie te bevinden. Ik denk dat het belangrijk is om dat te vermelden,” aldus Massa. “Zeker en vast zit één van de problemen bij Kimi in het hoofd en dat is niet eenvoudig. Ik denk dat hij meer last ondervindt van de druk dan van andere zaken.”

Volgens Felipe Massa is Raikkonen ook niet de ‘iceman’ die iedereen denkt dat hij is, de piloot die onder alle omstandigheden ‘koel’ blijft.

“Iedereen zegt dat hij de ‘iceman’ is, maar hij is helemaal niet zo. Hij kan onder de druk lijden en dat zie je aan zijn resultaten. Hij moet gewoon relaxen en simpelweg zijn best doen. Hij is immers een groot talent en kan veel beter presteren dan dat hij nu doet. Iedereen weet dat. Het is simpelweg aan hemzelf toe te schrijven, maar het kan ook dat het team naar een andere rijder aan het kijken is. Er zijn al enkele namen genoemd. Ik denk niet dat ik naar Ferrari zal gaan, dus het is niet echt mijn probleem.”

Massa heeft ervaring om voor Ferrari te rijden en volgens de Braziliaan komt daar enorm veel druk bij kijken.

“Het team steunt je zeker en vast, maar het is een groot bedrijf en niet enkel het team. Iedere dag sta je in de spotlights van de media en dat zowel op goede als slechte momenten. Dat helpt een rijder soms ook niet om zo goed mogelijk met zijn wagen te rijden en te presteren. Ferrari is echter Ferrari en het is de grootste en bekendste naam in de Formule 1. Je ondervindt er dan ook veel meer druk dan bij eender welk ander team,” besluit Massa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer