Honda heeft na de eerste twee races meer vertrouwen in haar motor

Honda heeft ondanks de dubbele opgave in China vertrouwen getankt. Honda F1-baas Hasegawa droomt zelfs al van een puntenfinish in Bahrein.

In China zag McLaren-Honda beide wagens opgeven. Bij Honda zijn ze er echter van overtuigd dat dankzij het raceweekend in China bijkomende vooruitgang hebben geboekt op het vlak van haar motor.

“Na een koud en nat weekend in China gaan we nu naar Bahrein waar we verwachten dat de weersomstandigheden compleet het tegenovergestelde zullen zijn: droog en enorm warm,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Het raceresultaat in China was een grote teleurstelling. Ondanks het resultaat nemen we enkele positieve zaken mee. Tot aan de opgaves hadden we een bemoedigende race onder moeilijke omstandigheden.”

Hasegawa zegt nu meer vertrouwen te hebben in de vooruitgang die Honda met haar F1-motor boekt.

“Na de eerste twee races heb ik meer vertrouwen in de vooruitgang van de betrouwbaarheid van onze power unit. Ik kijk nu uit naar onze performance in Bahrein, waar we hopelijk verder kunnen bouwen op het momentum en wat ook enigszins een thuisrace is voor McLaren-Honda.”

Honda verwacht ook in Bahrein een bijzonder moeilijk raceweekend tegemoet te gaan.

“De erg warme weersomstandigheden en de twee lange rechte stukken vormen een serieuze belasting van de power units. We verwachten dan ook niet dat dit een eenvoudig weekend voor ons zal worden. We zullen ons tijdens de oefensessies samen met McLaren concentreren op het vinden van de best mogelijke setup. We willen daarbij ook werken aan het verzekeren van de betrouwbaarheid. We hopen dat we de fans een mooie race kunnen bezorgen en gaan ons uiterste best doen om punten te behalen,” besluit Hasegawa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print