Officieel: Wehrlein neemt deel aan GP van Bahrein

Het Sauber F1 team heeft zonet bekendgemaakt dat de Duitser Pascal Wehrlein komend weekend zal deelnemen aan de GP van Bahrein.

Wehrlein mistte de eerste twee races van het nieuwe F1-seizoen nadat hij zichzelf fysiek niet voldoende fit voelde om met de nieuwe generatie F1-bolides een volledige race af te werken. Die nieuwe F1-bolides vereisen op fysiek vlak veel meer van de F1-piloten en Wehrlein was nog steeds aan het herstellen van zijn crash tijdens de ‘Race of Champions’.

Door die crash brak de Duitser verschillende halswervels en mistte hij ook de eerste voorbereidende wintertest. Vervolgens nam Wehrlein wel deel aan de tweede wintertest maar door zijn revalidatie had hij zich fysiek niet voldoende kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Na afloop van de eerste twee oefensessies van de GP van Australië, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen, liet Wehrlein aan het Sauber F1 team weten dat hij zichzelf fysiek niet voldoende fit voelde. Ferrari-testrijder Antonio Giovinazzi viel vervolgens in voor Wehrlein.

Tijdens zijn debuutrace in Australië finishte Giovinazzi op een knappe twaalfde plaats. De Zwitser reed in Melbourne een erg sterke race maar twee weken laten verging het de Italiaan heel wat minder goed. Giovinazzi herleidde zijn F1-bolide twee keer tot schroot. Zowel tijdens de kwalificatie als de race crashtte hij zwaar.

Giovinazzi excuseerde zich vervolgens bij het team en hoopte stiekem dat hij ook eind deze week in Bahrein voor Sauber zou kunnen racen maar dat bleek dus ijdele hoop. Wehrlein zit immers komend weekend in de F1-bolide van Sauber en zal zijn eerste race voor het Zwitserse team rijden.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:30:”wehrlein_sauber_headline_2.jpg”;}
Het Sauber F1 team heeft zonet bekendgemaakt dat de Duitser Pascal Wehrlein komend weekend zal deelnemen aan de GP van Bahrein.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print