Williams: “We moeten de ontgoocheling in iets constructiefs ombuigen”

Het Williams F1 team krabbelt recht na een teleurstellende race in China. De renstal wil daarbij de negatieve ervaringen en de teleurstelling ombuigen in iets positiefs.

Williams kwalificeerde zich voor de GP van China met beide wagens in de top tien. Van op een zesde en tiende plaats mochten Massa en Stroll aan de race beginnen maar uiteindelijk slaagde de renstal er niet in om punten te behalen. Stroll moest opgeven na een aanrijding en Massa eindigde als veertiende buiten de punten.

“Dit zijn zo’n dagen waarbij je een ontgoocheling in iets constructiefs moet zien om te draaien,” aldus Paddy Lowe, de technisch directeur van Williams. “Het was een moeilijke dag voor ons. Het ging sowieso een moeilijke en lange namiddag worden en dat in wisselvallige omstandigheden.”

“Jammer genoeg eindigde Lance zijn race erg snel nadat hij achteraan aangereden werd in bocht nummer 10. Het was erg jammer na zijn sterk resultaat tijdens de kwalificatie. Wat Felipe betreft was het een erg pijnlijke namiddag. Hij had constant te weinig grip.”

Lowe geeft echter toe dat het team zelf meer uit de race had kunnen halen indien het een betere strategie had gehanteerd.

“Achteraf bekeken zouden we bepaalde zaken anders gedaan hebben. Ik denk dat iedereen van plan was om een eenstopper te doen met droogweerbanden maar bijna gans het rijdersveld moest een extra pitstop maken,” blikt Lowe terug op de strategische keuze van Williams. “Jammer genoeg konden we de echte snelheid van onze wagen niet tonen. We hebben nu heel wat werk en moeten in de fabriek heel wat analyseren zodat we in de toekomst sterker zijn en beter kunnen presteren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer