Honda: “Iemand vroeg zelfs of we ons F1-afscheid niet konden intrekken”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Voor het eerst in jaren kan Honda als motorpartner van Red Bull mee voor de wereldtitel strijden. Het maakt volgens velen het aangekondigd F1-afscheid van Honda pijnlijk voor de Japanse constructeur.

Voorafgaand aan het seizoen had Honda laten verstaan dat het ondanks haar aangekondigd afscheid tijdens haar laatste seizoen in de sport alles op alles zou zetten. De Japanners voegden de daad bij het woord door de voor 2022 geplande motor dit jaar al te introduceren.

Honda is er in geslaagd om een motor te bouwen die zich dit jaar op het niveau van de Mercedes-krachtbron bevindt. Max Verstappen en Red Bull zijn verwikkeld in een intense strijd met Lewis Hamilton en Mercedes voor de titel.

Eindelijk kan Honda vooraan meestrijden maar net als destijds met Brawn GP lijken de Japanners nog maar eens op het verkeerde moment de sport te verlaten.

“Iedereen zegt dat het jammer is. Iemand vroeg zelfs of we ons afscheid niet konden intrekken,” aldus Masaya Nagai, directeur motorsport bij Honda, tegenover de Japanse editie van ‘Motorsport.com’.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022