m

Toto Wolff: “In september duidelijkheid over teamgenoot van Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal er in september duidelijkheid komen over het invullen van het tweede racezitje naast Lewis Hamilton bij het Mercedes F1 team.

Al wekenlang houden Mercedes en Valtteri Bottas de sleutel tot het ‘silly season’ en de rijdersmark voor volgend seizoen in handen. Vooral het tweede racezitje en het al dan niet vervangen van Valtteri Bottas door George Russell kunnen plots veel in beweging zetten in de Formule 1.

Mag Valtteri Bottas ook in 2022 voor Mercedes racen of opteert men ervoor om de Fin te vervangen door George Russell?

Russell mocht vorig jaar al eens met de Mercedes F1-bolide racen toen hij tijdens de GP van Sakhir mocht invallen voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig F1-kampioen testte positief op het coronavirus en Russell kreeg de voorkeur op onze landgenoot Stoffel Vandoorne die officieel reserverijder is bij Mercedes.

Er werd verwacht dat Mercedes mogelijk in de aanloop naar de GP van België al officieel zou bevestigen wie volgend jaar naast Lewis Hamilton zou racen maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laat verstaan dat er pas in september duidelijkheid zal komen.

“We moeten kiezen tussen de stabiliteit van Valtteri en het talent van George waar de toekomst zich bevindt,” vertelt Toto Wolff tegenover ‘Bild am Sonntag’.

‘Ik wil duidelijkheid in september zodat beide rijders zich op de juiste manier kunnen voorbereiden op komend seizoen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print