Stoffel Vandoorne strandt op 0,7 seconde van overwinning in LMP2-klasse, Toyota domineert 24u van Le Mans

Stoffel Vandoorne - Twitter
Stoffel Vandoorne - Twitter

Kamui Kobayashi, Mike Conway en José Maria Lopez hebben in de #7 Toyota de 24u van Le Mans gewonnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne strandde na 24u racen op amper à,7 seconde van de overwinning in de LMP2-klasse.

Voorafgaand aan de 24u van Le Mans werd verwacht dat de nieuwe hypercars af te rekenen zouden krijgen met kinderziekten. De hypercars kenden echter geen problemen en de eerste vijf posities in het algemeen klassement werden door een hypercar bezet.

Daarbij domineerde Toyota de 24u van Le Mans en finishte het met de wagens #7 en #8 op de eerste twee plaatsen. In de LMP2-klasse was het veel spannender en werd er letterlijk tot de laatste meters gestreden voor de overwinning.

Het Belgische WRT, dat met twee wagens deelnam, slaagde er tijdens haar debuut in om de LMP2-klasse te winnen. Aanvankelijk leek WRT met haar beide wagens in de LMP2-klasse de dubbel te gaan scoren maar in de allerlaatste ronde viel de WRT-wagen die aan de leiding reed stil door elektrische problemen.

Gelukkig was er voor WRT nog de tweede wagen en we kregen een beklijvend duel tot aan de finish waarbij de wagen met Stoffel Vandoorne zich op de meet gewonnen moest geven met slechts 0,7 seconde achterstand op de WRT-bolide van Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi.

“We hadden kunnen winnen, maar zaterdagavond kregen we een tijdstraf van anderhalve minuut nadat mijn teamgenoot de verkeerde ingang van de pitlane nam,” aldus Vandoorne volgens HLN. “Dat verschil kregen we bijna weer dicht, maar dus niet helemaal”.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print