Honda in gesprek met de FIA over motorreglement

De FIA en Honda hebben afgelopen maandag gesproken over het motorreglement. De Japanners zijn het immers niet eens met de motorregels.

Bij Honda zijn ze immers niet blij dat ze tijdens het komende F1-seizoen veel minder vrijheid hebben op het vlak van eventuele aanpassingen aan hun motor in vergelijking met Mercedes, Ferrari en Renault.

Die drie motorfabrikanten mogen op enkele punten hun motoren immers aanpassen, terwijl dat bij Honda niet het geval is. Honda moet haar motor tegen eind deze maand laten homologeren en kan dan nog amper wijzigingen aan haar motor doen. De andere motorfabrikanten zijn niet gebonden aan de datum van 28 februari omdat ze vorig jaar reeds een motor lieten homologeren tegen 28 februari.

De voorbije dagen waren er reeds berichten dat Honda de situatie zou aankaarten bij de FIA en dat is nu ook gebeurd. Een woordvoerder van de FIA liet tegenover GPUpdate verstaan dat de FIA en Honda over de situatie hebben gesproken.

Volgens de woordvoerder van de FIA was het een constructief gesprek. De FIA gaat nu de argumenten van Honda verder bestuderen, al is niet geweten of er nog een aanpassing aan het reglement zal gebeuren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print