Honda introduceert Spec 4-motor maar niet voor Max Verstappen

Honda introduceert tijdens het raceweekend in België haar Spec 4-motor. Max Verstappen zal op het circuit van Spa-Francorchamps de motor echter niet gebruiken.


In vergelijking met vorig jaar boekte Honda met haar power unit al heel wat progressie en ook tijdens het seizoen proberen de Japanners zoveel mogelijk vooruitgang te boeken. Daarom zal Honda tijdens het raceweekend in België voor de eerste keer haar Spec 4-motor introduceren.

Opvallend daarbij is dat enkel Alexander Albon (Red Bull Racing) en Daniil Kvyat (Toro Rosso) de nieuwe versie van de power unit van Honda zullen gebruiken. Beide rijders krijgen door het in gebruik nemen van de nieuwe motor een gridpenalty en starten achteraan de grid.

Op het circuit van Spa-Francorchamps is inhalen echter perfect mogelijk en daarom is het introduceren van de nieuwe motor op dit circuit een goede keuze. Daarnaast is Spa-Francorchamps ook een circuit waar motorvermogen zeer belangrijk is.

Max Verstappen zal de nieuwe Spec 4-motor van Honda opvallend genoeg nog niet gebruiken. Red Bull en Honda willen Max Verstappen tijdens zijn halve thuisrace, en voor de ogen van de duizenden Nederlandse fans, ongetwijfeld niet opzadelen met een gridpenalty.

Verstappen zal de nieuwe Spec 4-motor meer dan waarschijnlijk in Monza ter beschikking krijgen wat eveneens een circuit is waar inhalen mogelijk is. De race nadien in Singapore hopen Red Bull en Honda ongetwijfeld om te strijden voor de overwinning.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022