BREAKING NEWS: F1-kalender 2020 telt recordaantal van 22 races

De Formule 1 heeft vandaag een voorlopige F1-kalender voor het seizoen 2020 bekendgemaakt. Daarop staan een recordaantal van 22 races.


Het F1-seizoen 2020 telt met de terugkeer van Nederland op de F1-kalender en voor het eerst een F1-race in Vietnam maar liefst 22 races, een absoluut record in de geschiedenis van de Formule 1.

Het 70ste F1-seizoen gaat zoals de traditie het de voorbije jaren wil van start in Australië. Op 15 maart wordt de eerste race in Melbourne verreden en de laatste race zal eveneens net als de voorbije jaren plaatsvinden op het Yas Marina Circuit. Daar zal op 29 november met de GP van Abu Dhabi de seizoensfinale plaatsvinden.

De organisatoren van de GP van Spanje bevestigden eerder deze week hun verlengd verblijf op de F1-kalender maar ze zullen niet langer de eerste Europese race op de F1-kalender zijn. Op 3 mei, een week voor de GP van Spanje, staat immers de GP van Nederland op het circuit van Zandvoort gepland.

De GP van België vindt net als dit jaar tijdens het laatste weekend van augustus plaats. Op 30 augustus scheuren de F1-bolides over het circuit van Spa-Francorchamps, de eerste race na de zomerpauze van vier weken.

Op de 22 races tellende F1-kalender staan maar liefst zeven zogenaamde back-to-back raceweekends waarbij er twee races binnen de week plaatsvinden. Italië is er daar één van aangezien de race op het hogesnelheidscircuit van Monza normaal een week na de GP van België gepland staat.

Italië staat echter nog onder voorbehoud op de kalender omdat er nog geen contractverlenging ondertekend werd. Opvallende afvaller is bovendien Duitsland, volgend jaar dus geen F1-bolides op de Hockenheimring.

De voorlopige F1-kalender 2020 moet nog wel goedgekeurd worden tijdens de FIA World Motor Sport Council van 4 oktober.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022