Marcus Ericsson vervanger van Kimi Raikkonen tijdens GP van België?

Het ziet er naar uit dat Kimi Raikkonen onzeker is voor het raceweekend van de GP van België.


Marcus Ericsson is normaal actief in de Amerikaanse IndyCar maar in de plaats van vanuit Stockholm af te reizen naar Amerika verbleef de Zweed deze ochtend gewoon nog in Stockholm. Van daaruit reist Ericsson vandaag af naar Spa-Francorchamps om stand-by te staan bij Alfa Romeo Racing.

Ericsson is derde rijder bij de renstal en zijn team in de IndyCar liet weten dat Ericsson dit raceweekend vervangen wordt door Conor Daly. Ericsson zou op vraag van Alfa Romeo Racing opgevorderd zijn liet het IndyCar-team ook nog weten.

Aanvankelijk werd gespeculeerd dat Ericsson eventueel de ondermaats presterende Antonio Giovinazzi zou vervangen maar dat zou klaarblijkelijk niet de reden zijn dat Ericsson afreist naar Spa.

Kimi Raikkonen zou met fysieke ongemakken kampen die hem er mogelijk van zouden weerhouden om deel te nemen aan de GP van België. Spa-Francorchamps is Raikkonen zijn favoriet circuit en de Fin presteert er ook steeds zeer goed.

Het is dan ook begrijpelijk dat Alfa Romeo Racing officieel ontkent dat Raikkonen door Ericsson vervangen zal worden. Bij Alfa Romeo willen ze de uiteindelijk beslissing over wie zal racen dan ook zo lang mogelijk uitstellen, al zal er op vrijdagochtend wel duidelijkheid moeten zijn.

In theorie kan Ericsson op vrijdag de oefensessies afwerken, waarna Raikkonen op zaterdag opnieuw achter het stuur kruipt. Daarmee zouden Alfa Romeo Racing en Raikkonen een dag tijd kunnen winnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022