Honda: “Onze nieuwe motor is beter dan Mercedes-motor in 2020”

Honda Racing F1
Honda Racing F1

Eind dit jaar verlaat Honda de Formule 1 maar dit jaar zetten de Japanners nog eens alles op alles om in schoonheid afscheid te kunnen nemen van de sport. Honda introduceert daarom nu al de motor die het eigenlijk pas in 2022 zou introduceren.

Bij Honda zijn ze alvast erg tevreden met de prestaties van de motor. De nieuwe motor zou beter presteren dan de Mercedes-krachtbron van vorig jaar en dat zorgt er uiteraard voor erg hoge verwachtingen zijn.

“Ik geloof dat we met onze motor een betere performance halen dan Mercedes vorig jaar,” aldus Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van Honda, tegenover ‘The Race’.

Tanabe houdt zich vervolgens echter op de vlakte wat voorspellingen voor komend F1-seizoen betreft. Veel zal immers afhangen van de vooruitgang die Mercedes en ook de andere motorleveranciers gemaakt hebben.

“We hebben geen idee hoeveel vooruitgang Mercedes tijdens de winter heeft geboekt,” aldus Tanabe. “Dat zullen we zien tijdens de eerste kwalificatie en race.

“Vorig jaar zagen we hen een grote stap vooruit zetten in de ontwikkeling van de motor. Het is erg moeilijk om te weten wat dit jaar het resultaat is van hun ontwikkelingen. We hebben echt geen idee.”

Binnen ongeveer een week krijgen we daar dus wel een antwoord op …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023