“Fernando Alonso denkt dat Alpine F1-bolide te traag is en vreest kwalificatie”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso zou in een gesprek met de Spaanse F1-journalist Antonio Lobato laten verstaan hebben dat hij de Alpine F1-bolide te traag vindt. Meer zelfs, Alonso zou zelfs vrezen dat hij in de Alpine F1-bolide het derde deel van de kwalificatie niet zou kunnen halen.

Na de driedaagse F1-test in Bahrein liet Alonso zich gematigd uit over de nieuwe F1-bolide van Alpine.

“We hebben nog wel wat werk te doen,” vertelde Alonso tegenover het Spaanse ‘AS’. “We moeten de wagen nog wat beter zien te begrijpen. We moeten de performance die we in de fabriek zien ook nog beter naar het circuit zien te halen. Over het algemeen ben ik echter tevreden. Ik ga van de eerste races genieten.”

In gesprek met de Antonio Lobato doorspekte de Spanjaard zijn uitleg wat minder van een ‘promopraatje’ en was Alonso duidelijk minder positief.

“Ondanks het recente ongeluk, zijn leeftijd en alles wat er wordt gezegd ziet Alonso eruit als een stier,” vertelt Lobato tegenover ‘Marca’. “De Alpine F1-bolide ziet er betrouwbaar uit. Tijdens een gesprek met Fernando vertelde hij me dat alles goed verliep maar dat de wagen te traag was en dat het moeilijk zal worden om Q3 te halen.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022