Valtteri Bottas doet opmerkelijke onthulling in ‘Drive To Survive’: “Na Sochi 2018 overwoog ik om te stoppen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het derde seizoen van de populaire Netflix-serie ‘Drive To Survive’ is vandaag online gekomen en daarin vallen toch wel enkele opmerkelijke interviews en onthullingen te noteren.

Zo laat Valtteri Bottas weten dat hij na de GP van Rusland in 2018 overwoog om de Formule 1 vaarwel te zeggen. Tijdens die race reed Bottas aan de leiding maar kreeg hij halverwege van het team te horen dat hij de leiding in de race en een bijna zeker overwinning moest afstaan om Hamilton te laten passeren.

Hamilton zou door die teamorders een buffer krijgen tegenover Sebastian Vettel, waarmee de Brit in een titelstrijd verwikkeld was. Voor Bottas betekende het naast het opgeven van de overwinning ook dat hij definitief dat jaar tweede rijder was en zelf zijn kans voor de titel niet meer mocht gaan.

“Sochi 2018 kwam bijzonder hard aan,” aldus Bottas. “Het was erg zwaar om te aanvaarden, ik was enorm kwaad.”

“Ik vroeg me eerlijk gezegd af waarom ik dit alles doe. Ik dacht na over stoppen, over opgeven. Meteen na afloop van de race zei ik dat ik zoiets nooit meer zou doen.”

Bottas moet twee jaar later echter vaststellen dat Hamilton ook in 2019 en 2020 de nummer 1-status in het team op wist te eisen. Het valt te betwijfelen in welke mate de Fin daar dit jaar verandering in kan brengen maar zijn doel is het zeker en vast wel.

“Ik besef dat ik in het verleden tweede was maar ik wil bewijzen dat ik geen nummer twee ben,” besluit Bottas.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022