Honda plant grote aanpassingen en richt zich op 2008

Het team van Honda kent een op zijn minst gezegd zeer tegenvallend seizoen. Bij anavang avn het seizoen was Super Aguri vaak veel beter dan het fabrieksteam en dat stootte de toplui bij Honda zeker en vast tegen het hoofd.

Eerder raakte bekend dat er een cruciale fout zou zitten in de afstelling van de windtunnel van Honda, waardoor alle ontwikkelingen van Honda ook kritische pijnpunten bevatten. Nu wil Honda echter dramatische stappen ondernemen om de situatie te verbeteren.

Zo zal Honda tegende GP van Japan heel wat updates en nieuwe onderdelen introduceren met het oog op de wagen van volgend seizoen. Het huidige f1-seizoen is momenteel immers reeds vergooid en de Japanners willen zich dan ook focussen op 2008 om een herhaling van het huidige debacle te vermijden.

Voor de GP van Japan, die voor de eerste keer op het circuit van Fuji zal verreden worden, plant Honda een grote update. De update zelf was steeds gepland maar omwille van de barslechte resultaten zullen nu onderdelen getest worden met het oog op volgend seizoen in plaats van louter de wagen te verbeteren.

"We willen de nieuwe onderdelen testen op de huidige wagen, ook al is deze ontwikkeld op een geheel ander concept dan dat de wagen van volgend jaar zal gebouwd worden," aldus onze landgenoot Jacky Eeckelaert. "Ondanks dat willen we het gewoonweg proberen. Waarom ook niet? We staan momenteel nergens in het kampioenschap. Alles wat we op de huidige wagen testen kan ons helpen bij de ontwikkeling van de wagen van volgend seizoen en is daarom geen tijdverspilling."