“Honda pusht bijzonder hard, de motor is echt goed”

Volgens Toro Rosso-piloot Pierre Gasly verloopt de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda bijzonder goed. Volgens Gasly is de Honda-motor ook veel beter dan dat sommigen denken.


Van al de teams legde Toro Rosso tijdens de eerste testweek het meeste aantal ronden af, 324 ronden om precies te zijn. Het toont ook aan dat de Honda-motor veel betrouwbaarder is dan een jaar geleden, toen McLaren het ene na het andere probleem had.

“Ik denk dat het echt positief is,” blikt Pierre Gasly terug op de eerste F1-wintertest. “We kenden geen echte problemen met de motor, wat altijd erg goed is. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.”

“Het is echt leuk om zoveel ronden te hebben gereden. Het is nog maar de tweede testdag voor mij geweest in de nieuwe wagen, de vierde testdag voor het team. We leren dan ook nog erg veel over de wagen.”

In de aanloop naar de eerste F1-wintertest bleef Honda veel kritiek krijgen maar Gasly hoopt nu dat de Japanners de criticasters de mond gesnoerd hebben.

“Hopelijk. Ik denk dat we getoond hebben dat de motor het uitstekend doet,” aldus Gasly. “Op het vlak van communicatie werkt Toro Rosso enorm hard samen met Honda en dat om zo’n goed mogelijk pakket te verkrijgen. We hebben hetzelfde doel. We werken samen als één team, niet als twee verschillende teams.”

“Er zijn nog enkele zaken die verbeterd moeten worden, net zoals dat bij al de teams het geval is. Tot dusver is het echter leuk samenwerken. Ze pushen bijzonder hard en dat is altijd leuk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}