“Sauber heeft meer te leren dan de andere teams”

Als er ergens een nieuwe wind gewaaid heeft tijdens de winter was het wel bij Sauber. Een nieuwe rijder, nieuwe kleurstelling en een krachtbron die up to date is.

When the rakes are on, you know we are testing ߘ‰ #F1 #f1testing #AlfaRomeoSauberF1Team

Een bericht gedeeld door Sauber F1 Team (@sauberf1team) op


Toch is er ook een constante bij de Zwitserse renstal, Marcus Ericsson begint er aan zijn vierde seizoen. De Zweed is dus dé geknipte persoon om zijn visie te geven over het feit dat ze bij Sauber, in tegenstelling tot de andere teams, voor een heel verschillend ontwerp gekozen hebben ten opzichte van vorig jaar.

Ze plannen bij Sauber duidelijk op de lange termijn en daarom denkt Ericsson dat ze bij de pre-season testen meer werk voor de boeg hebben dan de andere teams.

“Er zijn een aantal teams die van motorenleverancier veranderd zijn, het is duidelijk dat zij bepaalde dingen moeten veranderen. Maar als we enkel en alleen naar de auto kijken denk ik dat wij het meeste veranderd hebben, zowel mechanisch als aerodynamisch,” vertelt de Zweed aan de officiële F1-website.

“Motorisch maken we nu ook een sprong van twee jaar, we hebben dus waarschijnlijk het nieuwste en meest verschillende pakket.”

Met al het voorgaande in het achterhoofd waren de eerste testen van afgelopen week niet ideaal. Door slechte weersomstandigheden was het moeilijk voor de teams om hun programma’s af te werken en voor Sauber zou dat extra zuur kunnen opbreken.

“Dat is inderdaad een risico, omdat ons concept zo verschillend is van dat van vorig jaar kunnen we elke ronde goed gebruiken om de auto beter te begrijpen. We zien al dat er veel potentieel in zit maar we moeten de verschillende afstellingen nog ontdekken en zien hoe de auto reageert op bepaalde dingen. Daar hebben we helaas niet veel de kans toe gehad de voorbije week.”

“Natuurlijk is het voor een team als het onze niet goed om met zulke weersomstandigheden te maken te krijgen maar volgende week is het normaal gezien goed, dan moeten we er het beste van maken en zoveel mogelijk rondjes proberen te rijden.”

Sauber legde over vier dagen 283 ronden af en daarmee moesten ze enkel Toro Rosso, Mercedes en Ferrari laten voorgaan. Alles behalve een slechte start maar er is dus nog veel werk voor de boeg.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print