Honda reageert op spionagegeruchten

Na McLaren raakte nu ook het team van Honda betrokken in de zaak Stepney. Nigel Stepney zou in juni van dit jaar immers meerdere keren gesproken hebben met Nick Fry van Honda en dit in het gezelschap van Mike Coughlan van McLaren. Hiermee raakte Honda dus ook gelinkt aan wat onder andere is uitgegroeid tot de ‘Stepney-Case’.

Honda heeft echter reeds gereageerd op de recente onthullingen en dat deed het met volgend persbericht:

"Omwille van de speculaties rondom het gerechtelijk en sportief onderzoek bij Ferrari en McLaren, wil het Honda Racing F1 team duidelijk maken dat Nigel Stepney, voormalig medewerker en teamlid van Ferrari, een gesprek vroeg met Nick Fry, CEO van het Honda Racing F1 team."

"Nigel Stepney heeft in juni geregeld met Nick Fry gesproken en bracht toen ook Mike Coughlan van McLaren mee en dit om te spreken over een eventuele tewerkstelling bij het Honda F1 Racing team."

"Honda wil echter benadrukken dat tijdens deze gesprekken, op geen enkel moment vertrouwelijke informatie is aangeboden."

"Nick Fry heeft Jean Todt en Ron Dennis op de hoogte gebracht van deze gesprekken en heeft zijn volledige medewerking aangeboden voor het verstrekken van eventuele verdere informatie."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023