“Honda verbetert haar motor sneller dan Renault en Ferrari”

Volgens AlphaTauri F1-piloot Pierre Gasly heeft Honda de voorbije jaren met haar motor duidelijk heel wat vooruitgang geboekt. Daarnaast zou Honda haar motor ook sneller ontwikkelen dan Renault en Ferrari.


Max Verstappen slaagde er dit jaar opnieuw in een race te winnen, dit ondanks de nieuwe dominantie die Mercedes dit seizoen aan de dag legt. Volgens Pierre Gasly komt dat grotendeels doordat Honda haar motor een stuk verbeterd heeft.

“We weten dat Mercedes sinds 2014 een grote voorsprong heeft, dit sinds het begin van het hybride-tijdperk,” aldus Gasly tegenover ‘Motorsport-Total.com’.

“De anderen hebben gewoonweg tijd nodig om Mercedes in te halen. Dat komt uiteraard ook doordat Mercedes niet stil zit. Zij verbeteren zich ook constant, ook dit jaar opnieuw. Wat Mercedes op het vlak van performance nogmaals heeft gedaan is gewoonweg indrukwekkend.”

Wat de ontwikkelingssnelheid betreft moet Honda volgens Gasly zeker en vast niet onder doen voor Renault en Ferrari.

“Onze ontwikkelingsritme bevindt zich zeker op het niveau van Renault en Ferrari. Je ziet dat we ons sneller verbeteren, ook al komen we duidelijk van verder. Honda heeft het voorbije weekend duidelijk opnieuw vooruitgang geboekt. Ook al is er nog een achterstand, ze hebben de voorbije jaren duidelijk vooruitgang geboekt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print