Honda vreest het F1-seizoen 2014

In mei van dit jaar kondigde Honda haar terugkeer naar de Formule 1 aan, al komt die er nog niet komend seizoen aan. Honda erkent ook haar vrees voor het seizoen 2014.
image
Het is al tientallen keren gezegd en dat zal ook de komende maanden nog gebeuren: het F1-seizoen 2014 is een vat vol vraagtekens voor de teams en de motorenbouwers. Velen stellen zich dan ook de vraag of Honda er goed aan heeft gedaan om pas in 2015 motorenleverancier van McLaren te worden.

Honda loopt zo immers mogelijk een jaar achterstand op tegenover de andere motorenleveranciers. Mercedes, Ferrari en Renault zullen immers tijdens het seizoen 2014 al hele wat extra kennis en ervaring opdoen, terwijl Honda pas in 2015 voor het eerst zal meedoen aan F1-races.

Yasuhisa Arai, hoofd van de motorsportafdeling van Honda, erkent ook de vrees voor het seizoen 2014, al nuanceert hij ook. Deelnemen of niet deelnemen aan het seizoen 2014, het kan voor- en nadelen hebben.

“Er zijn voor- en nadelen verbonden aan een deelname aan het seizoen 2014,” zegt Yasuhisa Arai tegenover het Auto-magazine van de FIA. “Er zullen heel wat dingen gebeuren tijdens het F1-seizoen en wij bevinden ons in de gelukkige situatie dat we die allemaal kunnen observeren.”

“Langs de andere kant kunnen we enkel maar observeren naast het circuit en kunnen we de problemen niet zelf vaststellen terwijl we zelf fysiek aanwezig zijn en de problemen zelf zien. Andere teams kunnen hun problemen verhelpen en zich proberen te verbeteren naarmate het seizoen vordert. Hoe zij zich verbeteren zal voor ons een groot mysterie blijven en onze ingenieurs kunnen zich enkel baseren op hun verbeelding.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print