“Mercedes is favoriet in 2014”

Gaat Mercedes eindelijk een gooi doen naar de titel? Als we Martin Whitmarsh van McLaren moeten geloven alvast wel.
image
2014 is het seizoen waarnaar de meeste F1-teams al aan het aftellen zijn van nog voor het F1-seizoen 2013 begonnen was. De reden daarvoor is simpel: de talrijke reglementswijzigingen.

Voor het eerst in vele jaren zijn er talrijke en ingrijpende wijzigingen in het reglement. Het zorgt er meteen ook voor dat de wagens in 2014 niet simpelweg een evolutie zijn van de wagens van 2013 maar dat ze echt compleet nieuw ontworpen zijn.

Vooral de nieuwe V6-turbomotoren zorgen ervoor dat de teams vroeger dan anders aan de ontwikkeling van hun nieuwe wagens zijn begonnen. Er zijn echter ook nog enkele andere belangrijke aanpassingen, maar alles in beschouwing zijn de teams het over één ding eens: zowel de motor als de aerodynamica zijn enorm belangrijk komend seizoen. Er wordt zelfs gezegd dat Ferrari en Mercedes op dat vlak een voordeel hebben. Het zijn de enige twee teams die hun eigen motor ontwerpen en dus worden ze verondersteld om beter dan de andere teams de aerodynamica en de motor perfect te laten samenwerken.

Martin Whitmarsh gaat zelfs nog een stap verder. Volgens Martin Whitmarsh is Mercedes de favoriet voor komend seizoen.

“Als er een team is dat zegt dat ze ervan overtuigd zijn dat ze komend seizoen superieur gaan zijn, zelfs indien dat Red Bull zou zijn, dan klopt dat niet want ze kunnen het niet weten,” zei Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren tegenover Autosport.

Whitmarsh trachtte echter toch een favoriet naar voor te schuiven voor komend seizoen.

“Ik vermoed dat Mercedes het sterkst zal zijn,” zei Whitmarsh. “Misschien ben ik bevooroordeeld maar ik weet redelijk veel over het budget van de drie motorenbouwers.”

“Ik denk dat Mercedes een goed budget heeft, goede faciliteiten en goede mensen. Ik heb er geen compleet zicht op en ik denk dat niemand dat heeft maar ik weet er wel iets meer over dan de meeste anderen.”

“Maar indien je compleet vrij zou zijn voor je keuze dan zou ik resoluut voor de Mercedes-Benz kiezen,” besluit Whitmarsh.

Wetende dat de combinatie van de motor en aerodynamica perfect moeten zijn gaat de voorkeur van Whitmarsh dus naar Mercedes. We zullen moeten afwachten tot het seizoen effectief bezig is om te weten of Martin Whitmarsh het bij het rechte eind heeft.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}