Honda wordt niet langer afgeremd door ‘opkuis’ van problemen

Voor Honda was 2019 een zeer mooi jaar en dat was naar eigen zeggen te danken aan het feit dat ze zich voor het eerst in jaren op prestatieverbeteringen konden richten in plaats van problemen verhelpen.


Honda behaalde het voorbije seizoen samen met Red Bull drie overwinningen en twee podia met Toro Rosso. Een mooi bewijs van de vooruitgang die Honda het voorbije jaar boekte.

“Ik denk dat we nu geleerd hebben wat de prioriteit voor de kwalificatie is en hoe je een race kan winnen,” aldus Toyoharu Tanabe, de Honda F1 technisch directeur tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik vraag de mensen in Sakura nu om zich op enkele cruciale zaken te verbeteren. We hebben nu al veel geleerd.”

De betrouwbaarheid was bij Honda het voorbije seizoen veel beter dan de jaren voordien en dat was voor de Japanners de sleutel tot succes en de progressie die dit jaar werd geboekt. Honda kon zich daardoor immers veel meer focussen op het verbeteren van de prestaties van haar motor.

“Langs de andere kant was onze betrouwbaarheid dit jaar nog niet goed genoeg. Onze betrouwbaarheid was in vergelijking met vorig jaar echter wel veel beter. Het betekent dan we ons veel meer op vooruitgang konden focussen in plaats van problemen verhelpen.”

“In het verleden moesten we vaal vooral testen om problemen te verhelpen,” besloot Tanabe.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021