Rijdt Mick Schumacher in 2021 voor Alfa Romeo Racing?

Het ziet er naar uit dat Ferrari in 2021 geen enkele Ferrari junior-piloot zal promoveren naar het Ferrari F1-team. Mick Schumacher lijkt echter kans te maken op een racezitje bij Alfa Romeo Racing.


Bij de Ferrari Driver Academy is het vooral uitkijken naar wat Ferrari met Mick Schumacher van plan is. De Duitser zal komend seizoen opnieuw aan de Formule 2 deelnemen en er wordt vooral uitgekeken naar hoe hij tijdens zijn tweede seizoen in de F2 zal presteren.

Eind 2020 loopt het contract van Sebastian Vettel bij Ferrari af en ook de twee rijders van Alfa Romeo Racing hun contract loopt eind volgend jaar af. Dat creëert mogelijkheden.

Indien Schumacher daadwerkelijk een zeer goede indruk kan maken wordt de Duitser eventueel in 2021 in de Formule 1 verwacht. Toch moet Schumacher volgens Ferrari niet meteen hopen op een racezitje bij de Scuderia.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet onlangs verstaan dat het in 2021 veel te vroeg zou zijn om Mick Schumacher voor Ferrari te laten racen. Gezien de grote reglementswijzigingen heeft Ferrari naar eigen zeggen nood aan “twee ervaren rijders”.

Mick Schumacher lijkt na een eventueel goed F2-seizoen volgend jaar echter vooral kans te maken op een racezitje bij Alfa Romeo Racing. Daar zou hij in 2021 eventueel Kimi Raikkonen of Antonio Giovinazzi kunnen opvolgen.

Veel zal echter afhangen van de prestaties van Mick Schumacher in 2020 en of een team bereid is om ondanks de erg grote reglementswijzgingen in wil zetten op een rijder die debuteert in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen