“Sebastian Vettel zijn beste jaren liggen achter hem”

Bij Ferrari moest Sebastian Vettel het voorbije jaar opboksen tegen zijn nieuwe en veel jongere teamgenoot Charles Leclerc. De Duitser delfde het onderspit en raakte verschillende keren betrokken bij incidenten.


Je kan dus gerust stellen dat Sebastian Vettel dit jaar geen al te best F1-seizoen kende. De Duitser werd regelmatig door teamgenoot Charles Leclerc verslagen en ook in de wk-stand moest Vettel Leclerc laten voorgaan.

Volgens voormalig F1-piloot en F1-analist Martin Brundle verdient Vettel ondanks de kritiek die hij de voorbije maanden te verwerken kreeg respect.

“Je moet erkenning hebben voor wat hij heeft gepresteerd,” aldus Brundle in een podcast voor ‘The Collecting Cars’.

“Maar wat ik altijd al heb gezegd is dat hij het moeilijk heeft om de zaken in te schatten tijdens wiel-aan-wiel gevechten en naarmate hij ouder wordt zie je dat steeds beter.”

“Hij beschikt nog steeds over de nodige snelheid. Sommige van zijn kwalificatierondjes zijn gewoon geweldig, verschrikkelijk snel.”

Brundle is van mening dat Vettel een snelle rijder is, maar hij is er tegelijkertijd van overtuigd dat Vettel zijn beste jaren achter de rug heeft.

“Ik denk dat hij nog steeds snel is, je racet niet zomaar van hem weg en je ruilt hem niet zomaar in voor een ander, maar zijn beste tijd ligt wel achter hem,” besloot Brundle.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print