HondaF1 met Senna en Mercedes motoren in 2009?

Enkele persberichten melden dat Bruno Senna een overeenkomst zou hebben getekend bij Honda. Volgens deze berichten zal Honda weldra zelf ook gaan vertellen dat het in 2009 gebruik zal maken van motoren van het merk Mercedes. Senna zou de teammaat van Jenson Button worden maar de naam van het nieuwe team is nog niet bekend. Eigenlijk zou men bij Honda die keuze aan de hoofdsponsor willen overlaten.

Verder zou Senna ook nog voor twee nieuwe sponsors hebben gezorgd maar dat zou wel eens niet het enige kunnen zijn wat de Braziliaan geholpen heeft. Er zijn geruchten dat Bernie Ecclestone een goed woordje zou hebben gedaan om er op die manier voor te zorgen dat de sport er een grote naam bij heeft. Over een koper voor het team wordt niet gesproken maar bij Honda weet men maar al te best dat ze het meest verlies maken wanneer ze geen koper vinden.

Daarom zou Honda er over aan het nadenken zijn om dit team te sponsoren zodat het kan opbrengen zonder er tijd in te moeten stoppen. Het is voor de Japanse autofabrikant in elk geval voordeliger ervoor te zorgen dat het team geld heeft. Als het zichzelf letterlijk in de kou wil laten staan zal men weldra niets meer krijgen voor het team.