Hongarije verlengt verbod grote publieksevenementen: F1-race in gevaar?

Hongarije heeft het verbod op grote ‘publieksevenementen’ tot minstens 15 augustus verlengd, daarmee dreigt ook de F1-race in Hongarije niet te kunnen doorgaan.


Hongarije staat traditioneel vlak voor de zomerpauze in de Formule 1 op de kalender. Ondanks de ingrijpende hertekening van de F1-kalender werd er tot dusver vanuit gegaan dat Hongarije ook nu eventueel begin augustus op de nieuwe F1-kalender zou staan.

Er was zelfs sprake van eventueel twee races op de Hungaroring maar nu dreigt er zelfs om helemaal geen F1-race in Hongarije plaats te vinden. In Hongarije is immers beslist dat tot en met 15 augustus in open lucht geen evenementen met meer dan 500 mensen mogen plaatsvinden.

Ook bij een F1-race zonder publiek zijn er heel wat medewerkers van de teams en de Formule 1 aanwezig. Men zit al snel aan zo’n 1000 medewerkers en dat zou meteen ook betekenen dat er al op zijn minst tot en met 15 augustus geen F1-race in Hongarije kan plaatsvinden. Bovendien bestaat de kans dat de maatregel verlengd wordt.

Indien de maatregel niet verlengd wordt bestaat wel de kans om de GP van Hongarije bijvoorbeeld op 23 augustus of 30 augustus te organiseren. Die laatste datum was oorspronkelijk voorbehouden voor de GP van België.


a:0:{}
Na de regeringsbeslissing in Hongarije dat evenementen met meer dan 500 personen op zijn minst tot midden augustus verboden zijn kan er van een GP van Hongarije alleen sprake zijn indien deze zonder fans plaatsvindt.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023