“Red Bull forceert start F1-seizoen uit eigen belang”

Volgens het Franse AutoHebdo probeert Red Bull uit eigen belang een start van het F1-seizoen op 5 juli in Oostenrijk te forceren.


5 juli is ondertussen bij zowel de teams, rijders alsook de F1-fans rood omcirkeld op de kalender. Op die dag zou de eerste race van het F1-seizoen 2020 moeten plaatsvinden op de Red Bull Ring.

Het is opvallend hoe vaak toplui van Red Bull zich de voorbije weken in diverse media positief uitlieten over een mogelijke F1-race in Oostenrijk in juli. Wetende dat er zelfs ondanks het coronavirus ook heel wat uitdagingen zijn op organisatorisch vlak weerklonken er steeds maar meer positieve boodschappen over een GP van Oostenrijk.

Het Franse weekblad AutoHebdo meent dat daar een duidelijke strategie achter zit. Red Bull zou er alle belang bij hebben dat het F1-seizoen zo snel mogelijk begint. Red Bull zou tijdens de F1-tests eerder dit jaar naar eigen zeggen gemerkt hebben dat ze over een zeer competitieve wagen beschikken.

Red Bull heeft er dus alle belang bij dat ze zo snel mogelijk met die ‘competitieve’ wagen kunnen racen en eventueel een voordeel kunnen benutten. Daarnaast zou het voor Red Bull uiteraard ook geweldig zijn dat de eerste race van het nieuwe F1-seizoen op hun eigenste Red Bull Ring doorgaat.

“Het forceren van een openingsrace in Oostenrijk duidt er op dat Red Bull weet dat ze een sterke bolide hebben voor dat seizoen. De Formule 1 is zelf overrompelt met het idee om al in juli te starten en de organisatie zal het nog knap lastig krijgen om daadwerkelijk een seizoen met meer dan vijfttien races van de grond te krijgen’, valt er te lezen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print