“Uitgebreid testen op coronavirus is nodig voor veilige start van F1-seizoen”

Het ziet er naar uit dat op 5 juli in Oostenrijk de eerste race van het F1-seizoen 2020 zal plaatsvinden. Voorafgaand daaraan zal er echter uitgebreid op het coronavirus moeten getest worden.


Er zullen tijdens ieder raceweekend heel wat richtlijnen gelden om de veiligheid op en rondom de circuits te garanderen. Vooral met het oog op de eerste F1-race in Oostenrijk zullen er extra maatregelen moeten genomen worden om een veilige start van de Formule 1 te kunnen garanderen.

“We zijn volop aan het bekijken wat noodzakelijk is om in Oostenrijk te kunnen beginnen met racen. Een van de cruciale elementen daarbij is iedereen testen op COVID-19,” aldus Szafnauer tegenover ‘RACER’.

“Er zullen inderdaad geen fans op de tribunes zitten dus daar zal het virus zich niet kunnen verspreiden maar we moeten er voor zien te zorgen dat hetzelfde geldt in de F1-paddock.”

Om het virus uit de F1-paddock te houden alsook een mogelijke verspreiding tegen te gaan zal het aantal mensen in de F1-paddock zoveel mogelijk gelimiteerd moeten worden en zal er dus uitvoerig getest moeten worden.

“We zullen nauw moeten samenwerken en het aantal mensen dat we meenemen zoveel mogelijk moeten beperken, waarschijnlijk maximaal tachtig mensen per team, zodat we misschien iets van een 1 200 personen in de paddock zullen hebben,” aldus de teambaas van Racing Point F1.

“Met 1 200 mensen dicht bij elkaar zullen we goede procedures moeten voorzien van hoe we de werkzaamheden kunnen doen en hoe we er voor kunnen zorgen dat er in de paddock geen uitwisseling van het virus plaatsvindt.”

Szafnauer benadrukt vervolgens nogmaals hoe belangrijk is voldoende informatie in te winnen en de nodige tests te doen.

“Goede en juiste informatie is zeer belangrijk en daarom zal het noodzakelijk zijn en om snel en accuraat te testen alvorens we naar daar gaan. Er kan voorafgaand en tijdens het evenement getest worden.”

“Indien we vervolgens weten dat niemand van de meer dan 1000 mensen in de paddock het virus heeft kunnen we met een gerust hart alles laten doorgaan omdat er geen uitwisseling van het virus kan plaatsvinden,” besloot de racing point F1-teambaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023