“Hopelijk beslissen dubbele punten niet over de titelstrijd”

Toto Wolff van Mercedes heeft nogmaals laten verstaan dat hij geen voorstander is van de dubbele punten en hij hoopt dan ook dat de dubbele punten de titelstrijd niet zullen beslissen.

Toto Wolff liet eerder al verstaan dat de beslissing om dubbele punten toe te kennen tijdens de laatste race van het seizoen een foute beslissing was.

“Niemand houdt van de dubbele punten,” aldus Toto Wolff. “We gaan er opnieuw over praten.”

“Ik denk ook niet dat Bernie er van houdt. Het is dan ook iets wat we moeten zien kwijt te geraken tegen volgend seizoen.”

Ondertussen hoopt Toto Wolff vooral dat de dubbele punten de uitkomst van de titelstrijd niet zullen bepalen.

“Hopelijk zullen de dubbele punten geen verschil maken,” aldus Wolff. “Het zou echt een schaduw op dit kampioenschap werpen indien de strijd beslist zou worden door een technisch probleem.”

Daarbij lijkt Toto Wolff dan wel te vergeten dat bij een eventueel technisch probleem dat Hamilton zou treffen en waarbij Rosberg zou winnen, er geen verschil zou zijn tussen de normale of dubbele puntenverdeling. In beide gevallen zou Rosberg als kampioen gekroond worden.

Toto Wolff liet echter ook verstaan dat het aantal overwinning geen betekenis heeft voor het al dan niet verdienen van de wereldtitel. Hamilton won dit seizoen reeds tien keer, terwijl Rosberg nog maar vijf keer wist te zegevieren.

“Wie het meeste aantal punten heeft aan het einde van het seizoen is de verdiende wereldkampioen,” aldus Wolff. “Ook al zullen sommigen daar misschien een ander gevoel over hebben indien het zover zou komen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}