Horner: “Alonso zou voor chaos zorgen bij Red Bull”

Christian Horner, teambaas bij Red Bull, zegt dat het geen goed idee is om Fernando Alonso te kiezen als opvolger voor Daniel Ricciardo.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Vorige week verraste Daniel Ricciardo vriend en vijand door over te stappen naar Renault, waardoor er nu een zitje vrij is bij één van de topteams. De suggestie kwam er al snel dat Fernando Alonso bij Red Bull terug zijn weg naar de top zou vinden.

Christian Horner is echter niet van plan om rond te tafel te gaan zitten met Fernando Alonso. Horner laat weten dat zijn team haar eigen talent een kans wil geven en dat Alonso in het verleden al vaker voor chaos zorgde.

“Ik heb erg veel respect voor Fernando. Hij is een grote, fantastische rijder”, klinkt het bij Horner. “Maar ik zie hem niet bij het team. Hij staat bekend om voor chaos te zorgen. Ik denk dan ook niet dat hij de beste rijder is voor ons team. Wij verkiezen om te blijven investeren in de jeugd dan een rijder die op het einde van zijn carrière is.”

De twee beschermelingen van Red Bull die gezien worden als de grootste kanshebbers zijn Pierre Gasly en Carlos Sainz.

“We hebben het geluk dat we enkele rijders hebben met veel talent. Nu gaan we de situatie evalueren en alle mogelijkheden overlopen. Het is een wagen waar iedereen wel wilt in rijden, dus ik denk niet dat we te weinig aanbiedingen zullen krijgen. We zullen alles bekijken. Maar we verkiezen natuurlijk te investeren in ons eigen talent. Gasly en Sainz zijn erg snel, waardoor we niet overhaast moeten kiezen. We zullen de beste keuze maken voor het team.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022