Horner: “De fouten van Max doen me aan Vettel denken”

De fouten van Max Verstappen doen Red Bull-teambaas Christian Horner denken aan Sebastian Vettel uit de tijd dat de viervoudige wereldkampioen nog bij Red Bull reed. Dat vertelt de Brit tegen ‘Autosport’.


Max Verstappen zit in de hoek waar de klappen vallen. Op twee weken tijd waren er aanrijdingen met zowel Lewis Hamilton en Sebastian Vettel en iedereen heeft daar wel een mening over, zowel in positieve als negatieve zin.

Nico Rosberg en Niki Lauda maanden de jonge Nederlander aan het wat rustiger aan te doen en die laatste durfde zelfs de intelligentie van Verstappen in vraag te stellen.

Christian Horner werkte bij Red Bull zowel met Vettel als met Verstappen samen en hij geeft aan dat hij in de fouten van Verstappen ook wel de jonge Vettel herkent. De meesten onder ons herinneren zich nog wel de aanrijdingen tussen Vettel en Webber in Turkije en tussen Vettel en Button in Spa in 2010.

Volgens Horner heeft Vettel ook leergeld moeten betalen, net zoals Verstappen dat nu doet in zijn tweede volledige seizoen voor Red Bull.

“Ja hij (Verstappen) heeft wat fouten gemaakt,” moet Horner toegeven. “Maar ik kan me Seb nog herinneren in een gelijkaardige fase van zijn carrière, toen was het ook niet vreemd dat hij eens een fout maakte.”

“Ik denk dat Max al veel geleerd heeft en hij gaat dat meenemen in de toekomst, in de volgende races. Over zijn talent valt niet te twisten en zijn vechtlust en race-instinct staat ook buiten kijf. Hij was te ongeduldig maar daar zal hij van leren, daar twijfel ik niet aan.”

Over de aanrijding in Bahrein waren Horner en Verstappen het nog oneens maar in China verontschuldigde de Nederlander zich vrijwel meteen bij Vettel. De Duitse viervoudige wereldkampioen kon dat ook appreciëren.

“Meteen na de race toen ze elkaar spraken stak Max zijn hand op en verontschuldigde zich bij Seb,” gaat Horner verder. “Dat deed hij zo snel hij uit de wagen was. Toen ik met Seb praatte na de race wist hij me te vertellen dat hij het gebaar van Max op prijs stelde.”

Horner wilde nog kwijt dat Daniel Ricciardo op dit moment een goede maatstaf is voor Verstappen. De Australiër wist in China na de safety car-periode wel optimaal te profiteren van het voordeel van vers rubber en schreef de race op zijn naam.

“Daniel rijdt op zijn hoogste niveau, dat doet hij al een paar jaar. Hij is op het moment gekomen dat hij het evenwicht tussen ervaring en snelheid heeft gevonden. Hij hoort bij de beste inhalers van het moment en hij kan een situatie perfect beoordelen.”

“Hij bevindt zich op een ander moment in zijn carrière dan Max. Hij is nog jong maar hij heeft ook de ervaring,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023