Pirelli organiseert deze week eerste test voor 2019-banden

Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi zullen deze week voor Ferrari testen tijdens de in-season testen van Pirelli die deze week doorgaan in Fiorano.

Onder de huidige regelgeving mag Pirelli vijfentwintig dagen testen met het oog op toekomstige campagnes. Die dagen mogen verdeeld worden onder de tien renstallen die deelnemen aan het wereldkampioenschap, met auto’s van de huidige jaargang en op verschillende plaatsen.

De teams mogen wel geen nieuwe onderdelen op hun bolide plaatsen om zeker te zijn dat niemand voordeel haalt uit dergelijk testdagen en de telemetrie wordt gedeeld met de andere teams.

Deze tweedaagse test is de eerste in een reeks van negen tijdens 2018. Kvyat op donderdag en Giovinazzi op vrijdag zullen de regenbanden testen op een kunstmatig nat gemaakt Fiorano.

Giovinazzi is al sinds 2017 reserverijder voor de Scuderia en vorig jaar mocht hij ook twee GP’s afwerken voor Sauber. Dit jaar staan er nog een paar optredens op vrijdag gepland voor de Italiaan bij Sauber, dat heeft alles te maken met de aangehaalde banden tussen de Zwitserse formatie en Ferrari.

Daniil Kvyat heeft tot nu toe een erg grillige F1-carrière. Hij kwam als een komeet de F1 binnen en promoveerde al na één seizoen van Toro Rosso naar de hoofdmacht van Red Bull. Dat verhaal was echter van korte duur en na één seizoen en vier GP’s verving Red Bull Kvyat door Max Verstappen in 2016.

De jonge Rus mocht zijn geluk weer gaan beproeven bij Toro Rosso maar ook dat verhaal kwam vorig jaar vroegtijdig tot een einde. Begin dit jaar vond Kvyat onderdak als ontwikkelingsrijder bij Ferrari.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023