Horner: “Elk F1-team moet zich zorgen maken over Racing Point”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner moeten alle F1-teams zich zorgen maken over het tempo dat de Racing Point F1-bolides laten zien.


Wat Sergio Perez tijdens de GP van Stiermarken in zijn Racing point F1-bolide liet zien was indrukwekkend. De Mexicaan stuurde zijn Racing Point RP20 van een zeventiende startplaats naar een zesde plaats in de einduitslag en was het niet door de aanrijding met Albon had er waarschijnlijk nog een vierde plaats ingezeten.

Nog frappanter was het feit dat Perez net voor zijn aanrijding met Albon soortgelijke tijden liet optekenen zoals die van Lewis Hamilton op dat moment. Een kleine kanttekening daarbij is wel dat de medium banden van Perez elf ronden minder op de teller staan hadden dan de exemplaren van Hamilton.

“Ik denk dat iedereen zich zorgen zou moeten maken over Racing Point,” aldus Horner toen hij gevraagd werd naar zijn mening over het tempo van de RP20. “Perez was sneller dan Mercedes op dat moment in de race.”

“Met in het achterhoofd ook nog het feit dat Bottas op banden onderweg was die minder dan een ronde scheelden met die van Perez was hij drie a vier tienden sneller dan de Fin. Het was een zeer indrukwekkend tempo dat ze lieten zien.”

Racing Point is momenteel ook het onderwerp van een onderzoek na een klacht van Renault. De Franse renstal vindt dat de ‘brake ducts’ van de Racing Point verdacht veel gelijkenissen vertonen met die van Mercedes. Racing Point heeft al laten weten dat ze er alle vertrouwen in hebben dat het onderzoek van de FIA niets zal opleveren.

Over zijn eigen team wist Horner dan weer te vertellen dat ze gewoon te traag waren. Max Verstappen en Alex Albon wisten een derde en vierde plaats uit de brand te slepen achter de oppermachtige Mercedessen.

De volgende race staat komend weekend al gepland in Hongarije dus veel tijd is er niet om de RB16 van updates te voorzien.

“We hebben maar een paar dagen, er is niet veel tijd. Wat we ook aan updates voor de auto kunnen krijgen, we hadden deze week ook een paar kleine dingen, de hele fabriek werkt ongelooflijk hard.”

“Ik voelde dat we de auto hebben verbeterd van vorige week tot deze week. Hopelijk kunnen we de komende dagen weer hetzelfde doen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print