Horner: “Verstappen en Ricciardo worden op dezelfde manier behandeld”

Daniel Ricciardo zegt dat zijn teambaas, Christian Horner, hem gerust gesteld heeft over de geruchten dat Max Verstappen in 2018 als eerste rijder beschouwd zou worden.

Kort nadat Max Verstappen zijn contract bij Red Bull Racing verlengde tot eind 2020, meldde Horner dat het team er op stond om de Nederlander te behouden en het team rond hem te gaan bouwen. Ook op het einde van het seizoen 2017 kreeg Verstappen eerder een update dan Ricciardo.

Ricciardo zei echter dat Horner hem verzekerd heeft dat beide rijders met gelijke wapens zullen strijden in 2018.

“Het is niet leuk om dergelijke dingen te horen”, verklaarde Ricciardo tegenover Autosport over het commentaar van Horner bij de contractverlenging van Verstappen. “Maar Horner kwam naar me toe en heeft alles uitgelegd.”

Daarbij heeft Horner aan zijn Australische rijder verklaard dat hij zijn reactie niet zo wilde overbrengen. Horner maakte duidelijk dat het team voor beide rijders werkt.

“Max kreeg de update tijdens de laatste races, dat is het enige dat ooit anders was”, zei Ricciardo. “Ik maak me dus geen zorgen. Mocht ik me zorgen zaken, dan had ik al eerder gesproken met Christian.”

Ricciardo heeft de uitleg van zijn teambaas aanvaard en zegt zich te focussen op zijn eigen prestaties.

“Ook al is de motor een tiende sneller, toch denk ik als rijder dat je er twee tienden uit moet halen. Als ik goed genoeg ben, versla ik hem (Verstappen). Ik heb vertrouwen. Maar ik besef wel dat ik vaker perfect zal moeten presteren om voorop te blijven. Mijn races waren zo goed als het ooit geweest is. De racer in me heeft vertrouwen en ik ben strijdvaardig.”

Het contract van Ricciardo loopt eind volgend seizoen af. Hij verklaarde al zijn tijd te willen nemen om een beslissing te nemen over zijn toekomst, met mogelijke plaatsen bij Mercedes en Ferrari voor 2019. Horner respecteert de positie van zijn rijder en verklaarde dat Red Bull hem graag langer behoudt als rijder, net zoals Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023